Prosize kapsule

Besplatan razvoj za PlayStation Mobile

Razvoj i objava igara za PlayStation Vitu i PlayStation sertifikovane uređaje sada su potpuno besplatni

Razvoj i objava igara za PlayStation Vitu i PlayStation sertifikovane uređaje sada su potpuno besplatni

Sony je razvoj igara za PlayStation Mobile platformu učinio dostupnim svim zainteresovanim developerima. Prema službenoj objavi na PlayStation blogu, kompanija je ukinula plaćanje licence za objavu PlayStation Mobile igara.

Do sada je za objavu igara na ovoj platformi bilo potrebno izdvojiti 99 dolara (80 eura), ali sada svi zainteresovani uz preuzimanje besplatnog SDK paketa mogu potpuno besplatno započeti razvoj igara i takođe besplatno i objaviti. Igre će i dalje pre objave na online trgovini morati dobiti Sonyjevo zeleno svetlo, a developeri nisu u mogućnosti ni određivati njihovu cenu već kompletnu igru i prava na nju prodaju Sonyju.

PlayStation Mobile platforma odnosi se na igre za konzolu PlayStation Vita i nekoliko Android smartfona i tableta sa PlayStation sertifikatom. Ovim potezom Sony namerava podstaknuti indie developere na značajniji razvoj igara i kvalitetnije konkurisati smartfonima i tabletima na iOS i Andorid sistemima, koji su specijalizovanim mobilnim konzolama već uzeli znatan deo tržišnog udela.

Apple za objavu aplikacija na App Storeu od developera traži 99 dolara godišnje, a Google za objavu na Google Playu registraciju u iznosu od 25 dolara.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar