Prosize kapsule

Uspon i pad Crvenog barona

red baron 03„Englezi su smislili sjajnu šalu! Pričaju kako će da me uhvate ili da me sruše.“ To je rečenica koja najbolje opisuje najboljeg pilota Prvog svetskog rata, Manfreda fon Rihthofena.

Da, Englezi to nisu uspeli, uspeo je neko drugi, ali do tada je najveći as na nebu već upisao svoje ime u istoriju. Velikim slovima i za sva vremena. Ili, da budemo precizniji, upisao je nadimak – Crveni baron. Kada su ga pitali zašto je odlučio da svog „Fokera“ ofarba u jarku crvenu boju, on je rekao da ne postoji nikakav poseban razlog za to.

red baron 02Kasnije je razlog postao očigledan. Kad god bi pogledali ka nebu i ugledali crvenu letelicu, znali bi ko je unutra. A unutra je bio upravo Manfred Albreht Frajher fon Rihthofen, u to vreme poznat kao Crveni baron, Crveni vitez, Crveni đavo, Mali crveni. Čovek koji je do svoje 25. godine oborio tačno 80 neprijateljskih aviona i tako ušao u istoriju kao najuspešniji pilot tadašnjeg ratnog vazduhoplovstva.

Rođen je u nemačkom carstvu, u gradu Breslau (današnji Vroclav, Poljska) 2. maja 1892. godine. Još kao dečak, aktivno se bavio jahanjem i lovom što ga je i navelo da se pridruži armiji nemačkog carstva, iako njegovo ime u prevodu znači čovek od mira.

Borio se u Velikom ratu i na zapadu i na istoku, a bio je izviđač u konjičkom puku. Međutim, novine u tadašnjem ratovanju, mitraljezi i bodljikava žica, dovele su do toga da konjica izgubi svoju nadmoć, a to je navelo Manfreda da podnese zahtev za prijem u nemačko ratno vazduhoplovstvo. Njega je primetio Osvald Belke i uvrstio ga u sastav svoje jedinice. To je bila elitna lovačka eskadrila Jasta 2.

17. septembra 1916. godine, Baron je zabeležio svoju prvu pobedu na nebu iznad Kambrea u Francuskoj. Tada je Manfred poslao pismo svom prijatelju u Berlinu koji je bio zlatar i naručio srebrni pehar na kojem je bio ugraviran datum njegove prve pobede i tip aviona koji je oborio. Ova tradicija trajala je sve do šezdesete pobede, kada je morao da je prekine zbog nestašice srebra u Nemačkoj.red baron 01

Svedoci prve borbe Crvenog barona kažu da je nesrećni britanski pilot bio toliko blizu Manfreda, da je to praktično bila borba „prsa u prsa“. Britanac je izgubio tu bitku, a Crveni baron mu je odao čast „polaganjem kamena na njegov prelepi grob“.

Već posle svoje 18. pobede, Manfred je dobio najveće vojno odlikovanje, Plavi Maks. Manfred fon Rihthofen je takođe ustalio jedan ritual koji je i danas prihvaćen među pilotima, a to je da pred poletanje dobiju poljubac od svoje voljene osobe.

red baron 05Koliko je Baron bio predan svojim misijama i koliko je voleo borbu na krilima, potvrđuje i činjenica da je Baron sve što mu se događalo u vazduhu beležio u svoj dnevnik, u kom se može pročitati kako je bio nenormalno uzbuđen pred svoju prvu bitku. Manfred takođe piše kako je iz borbe u borbu mogao da primeti kako čim opazi protivnika zna koliko je iskusan, zna na koji način da ga obori, i zna šta će on uraditi u kom momentu.

Ipak, i pored tog iskustva, on je u jednoj borbi teže ranjen. To je bilo 7. jula 1917. kada je na nebu opazio britansku letelicu, ali je zbog loše procene dozvolio protivničkom pilotu da mu se previše približi i on je ispalio metak koji je pogodio Manfreda u glavu, ali ta teška povreda ipak nije bila smrtonosna, i on se posle oporavka vratio na nebeski front.

Ipak, njegovi saborci su tvrdili kako posle te povrede von Rihthofen nije bio onaj stari. Često se vraćao sa fronta sa mučninama, vrtoglavicama i bio je dosta odsutniji. Nemačka javnost je strepela od momenta Manfredovog stradanja, jer bi to negativno uticalo na moral svih pilota, i zbog toga je nagovorala Manfreda da odustane od daljeg učešća u ratu, ali on o tome nije ni razmišljao.

Sve to je možda pomoglo australijskim vojnicima koji su se proslavili tako što su zauvek prizemljili Crvenog barona. I dan danas se polemiše ko je ispalio smrtonosni hitac kojim je ubijen Manfred von Rihthofen, da li je to bio pilot Artur Roj Braun koji se borio na nebu, ili je hitac došao sa zemlje iz protivavionskog naoružanja Sedrika Popkina.red baron 04

Poslednja istraživanja više ukazuju na to da je metak koji je prošao kroz srce Crvenog barona došao sa zemlje, ali ipak, u zvaničnim knjigama stoji ime pilota Brauna kao čoveka koji je oborio najvećeg među najvećima.

To je bilo 21. aprila 1918. Iako se to dogodilo pre skoro jednog veka, ime Manfred von Rihthofen i nadimak Crveni baron i danas zaslužuju poštovanje. Kao i sve druge stvari koje su se izmenile za sto godina, isto se dogodilo i sa današnjim pilotima i sa njihovom profesijom.

Ono što je nekada radio Baron na nebu, kada je gledao protivnika u oči dok ga je slao na zemlju, nikada se više neće ponoviti. Piloti više ne polažu kamen na grob svog palog protivnika, a crveni „Foker“ nikada više nije viđen kako krstari nebom iznad Evrope.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Uspon i pad Crvenog barona

  1. Pingback: Uspon i pad Crvenog barona - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar