Prosize kapsule

Pet ekstremno čudnih sportova

powerbockingEkstremni sportisti su tokom poslednje decenije postali izuzetno popularni. Skejteri, vozači BMX-a, motorciklisti i mnogi drugi postali su zvezde, imaju svoje TV emisije i „masne“ sponzorske ugovore.

Međutim, postoji mnogo ekstremnih sportova koji još nisu doživeli proboj i o kojima će se tek čuti. Ovog puta predstavljamo pet onih za koje mislimo da imaju dobru perspektivu.

Stunt pogo

Ovo nije klasično skakutanje na pogo palici. Reč je, prvo, o izuzetno elastičnom pogou koji čoveka može da odbaci i preko dva metra u vis. Stunt pogo ima niz svojih specijalnih trikova poput onih u skejtbordingu i BMX-u. Nisu toliko kul, doduše, ali svakako umeju da budu impresivni.

Iron Abs za vas

Dirt Surfing

Dirt surfing je veština tokom koje borderi svoje daske (hm, “daska” je ovde diskutabilan naziv, s obzirom da je reč o napravama sa točkovima) voze po putevima, planinama, travi i drugim površinama koje nisu ni glatke i čiste poput, recimo, snega ili vode. Veće daske prilagodljivije su većem broju terena, a neretko se dešava da borderi dasku zakače za padobran i podignu stvar na viši nivo – wingsurfing.

Powerbocking

Ovaj sport objedinjuje u sebi više različitih disciplina. Powerbokeri na nogama nose pojaseve na koje su prikačene posebne opruge, što im omogućava da skaču do metar u vis i da dostignu brzinu od 9 metara u sekundi. Sport se takođe često naziva i powerskippingom, ali se nama nekako više sviđa powerbocking.

Freestyle walking

Freestyle walking se, u osnovi, svodi na penjanje i skakanje sa predmeta i objekata. Svaki klinac koji se ovog momenta napolju vere i skače kojekude radi upravo freestyle walking, a da toga nije ni svestan. Neki kažu da je freestyle walking namenjen onima koji se suviše boje lomatanja na točkovima. Može se reći da je ovo sviranje air gitare među ekstremnim sportovima.

Extreme ironing

Da nam je neko pre 15 godina rekao da će peglanje jednog dana postati (kakav-takav) sport, rekli smo mu da se vrati svojim micama i dominama. Ovaj sport ponekad deluje kao zajebancija, ali realno, nama je i peglanje u sobi dovoljno ekstremno, a kamoli da to radimo na vrhu neke litice ili dnu jezera. Zato se divimo svima koji su dovoljno ludi da svoju peglu i dasku za peglanje iznesu bilo gde van doma i sa ponosom opeglaju pokoju košulju.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar