Prosize kapsule

Sirijski pobunjenik pred kamerama pojeo srce ubijenog vojnika? (VIDEO)

sirijaŠokantan snimak iz Sirije, na kojem se vidi kako terorista sirijskom vojniku vadi srce i jede ga, dobio je potvrdu autentičnosti. Izvori magazina TIME potvrdili su da je snimak, do kojeg je ta redakcija došla još prošlog meseca, nažalost realan.

Na video snimku se vidi osoba koja stoji iznad jednog ubijenog sirijskog vojnika. Informacije govore da se radi o jednom zapovedniku pobunjeničkih snaga, Khalidu al-Hamadu, poznatom i kao Abu Sakkar. Osoba se saginje, vadi nož i počinje da seče telo ubijenog vojnika. Iz tela nožem vadi organ ubijenog vojnika, drži ga u ruci, te uzvikuje prema kameri: “Kunem se da ćemo vam pojesti srca i jetru, vi Assadovi psi!”. U pozadini se čuje manja skupina koja uzvikuje “Bog je velik”. Odmah zatim ovaj prinosi krvavi organ ustima i počinje da ga grize, posle čega se snimak završava.

UPOZORENJE: Snimak sadrži uznemiravajuće prizore!

Dvojica reportera američkog lista TIME još prošlog mjeseca su vijeli video snimak u prisustvu nekoliko boraca Abua Sakkara, uključujući i njegovog brata. Svi su potvrdili kako se radi o autentičnom videu. Snimak je navodno nastao u Homsu te ju je kasnije neko od pobunjenika prebacio u Liban.

“Ovih 27 sekundi prikazuju koliko je brutalan sirijski rat postao”, piše list TIME u svom osvrtu te nastavlja s tonom kako je “svaki rat strašan”.

Postavlja se pitanje zašto je TIME toliko čekao sa objavljivanjem ovog snimka i da li je ovim konačno razbijena iluzija o sirijskim pobunjenicima kao “dobrim momcima”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Sirijski pobunjenik pred kamerama pojeo srce ubijenog vojnika? (VIDEO)

Ostavite komentar