Prosize kapsule

Slovenija: Uskoro u opticaju slane poštanske marke

markiceSlovenačka pošta najavila je da će na jesen izdati četiri poštanske marke sa motivima morskih riba, koje će biti pokrivene tankim slojem soli iz jedine slovenačke solane Sečovlje.

Inicijativu za izdavanja poštanskih marki “sa ukusom soli” dao je piranski filatelista Mitja Jančar, koji je sa dizajenerom Matjažem Učakarom i autor serije na kojoj će biti prikazani morski organizimi, peneo je internet portal Business.hr.

“Slane poštanske marke će biti svetska novost”, rekao je Jančar i dodao da je na zamisao o promociji Slovenije preko morske soli iz Pirana došao kada je islandska pošta izdala marke sa vulkanskim pepelom, kao i kada je Maroko izdao seriju maraka posutih peskom iz svog dela Sahare.

“Marke sa ukusom mora biće izdate u septembru. Uveren sam u odličan promotivni učinak za Sloveniju i Piran”, rekao je Jančar.

Zamenica gradonačelnika Pirana Meira Hot ocenila je da predstavljanje riba na poštanskim markama učvršćuje mediteranski imidž zemlje koja se obično promoviše kao srednjeevropska destinacija.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Slovenija: Uskoro u opticaju slane poštanske marke

  1. Pingback: Slovenija: Uskoro u opticaju slane poštanske marke - Web-novine.com - Sve online novine i internet vesti na jednom mestu! | Web-novine.com - Sve online novine i internet vesti na jednom mestu!

Ostavite komentar