Prosize kapsule

Iz Sony-ja nam stiže vodootporna kamera

SonyKad se spominje kamera otporna na vodu, prašinu, padove i druge za kamere nezgodne stvari, obično se govori o malenim sportskim/akcijskim kamerama tipa GoPro Hero, čija je upotrebljivost za druge namene prilično ograničena. ‘’Rupu’’ na tržištu pokušava popuniti Sony svojim novim modelom HDR-GW66VE.

Reč je o modelu koji se drži poput pištolja, a svojim karakteristikama snimanja bliži je klasičnim kamerama. Međutim, za razliku od većine klasičnih kamera ovaj model je vodootporan do 10 m dubine, otporan je na prašinu, niske temperature do -10° C,  kao i na padove i udarce.

Ono po čemu je GW66VE sličan klasičnim kamerama su sve ostale karakteristike. Tako ova kamera ima ekran, koji može da se rotira, pristojne dijagonale od 7,5 cm (460 hiljada tačaka), senzor je veličine 1/3,91 inča, objektiv ima 10x optički zum (29,8-298 mm ekvivalentno u 35 mm formatu) sa otvorom blende od f/1,8-3,4, a tu je i optička stabilizacija slike. Video snima u Full HD rezoluciji pri framerateu 50p i 50i, a ima i nekoliko slabijih modova. Fotografije snima u rezoluciji do 20,4 megapiksela. Masa kamere (bez baterije) je nešto manja od 200 grama.

Ova kamera, koja pokušava spojiti dobre karakteristike iz oba sveta, na tržištu je dostupna od ovog meseca, ali još uvek se ne zna koja će biti cena kamere.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.