Prosize kapsule

Veliki gubici u Panasonicu

PanasonicPanasonic je objavio još jedne loše godišnje rezultate poslovanja, ali kompanija je uspela smanjiti gubitke u odnosu na godinu ranije.

Ukupni gubici kompanije bili su 754,3 milijardi jena (oko 7,42 milijarde dolara) u fiskalnoj 2013. godini koja se u kompaniji završila krajem marta. U fiskalnoj 2012. Panasonic je poslovao sa gubitkom od 772,2 milijarde jena. Ukupni promet u fiskalnoj 2013. pao je za 7%, na 7,3 biliona jena (oko 71,9 milijardi dolara).

Ali ukoliko bi se gledao samo operativni dobitak, odnosno ukoliko se isključe troškovi vezani za restrukturiranje kompanije i slični drugi troškovi nevezani za osnovno poslovanje kompanije, tada bi kompanija poslovala sa 160,9 milijardi jena (1,6 milijardi dolara) dobiti, što je rast za 268% u odnosu na godinu ranije.

Panasonic je pokrenuo obiman program restrukturiranja kompanije kako bi se vratio u pozitivno poslovanje, ali u kompaniji su nezadovoljni rezultatima, za koje navode da su daleko od očekivanih. Kao razlog za loše rezultate okrivljuju slabo poslovanje na području potrošačke elektronike, posebnu slabu potražnju za kompanijinim televizorima u Japanu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.