Prosize kapsule

Nokia predstavila Lumiu 925 (VIDEO)

Lumia 925Nokia je predstavila Lumiju 925, svoj najnoviji Windows Phone uređaj. Najveća novost na uređaju je korišćenje aluminijuma pri izradi, po prvi put u liniji Lumia.

Lumia 925 ima bočnu stranu izrađenu od aluminijuma, zadnja strana napravljena je od plastike, a prednja je Gorilla Glass 2. Većinu specifikacija uređaj deli sa modelom Lumia 920, uključujući i kameru sa tehnologijom PureView rezolucije 8,7 megapiksela sa optičkom stabilizacijom slike. Novost je i aplikacija Smart Camera koja od više snimaka izrađuje jednu fotografiju u rezoluciji od pet megapiksela. Ova funkcionalnost najavljena je za sve postojeće Nokijine uređaje zasnovane na Windows Phoneu 8.

Ono po čemu se 925 razlikuje od 920 je korišćenje OLED ekrana sa dijagonalom od 4,5 inča i rezolucijom od 1.280 x 960 piksela. Korišćenje ove tehnologije omogućilo je implementaciju funkcionalnosti trajnog prikaza vremena na ekranu, čak i kad je telefon zaključan, a otključava se dvostrukim dodirom ekrana. Nokia hvali i veran prikaz slike pri dnevnom osvetljenju zahvaljujući tehnologiji ClearBlack. Lumia 925 nema ugrađenu mogućnost bežičnog punjenja, već to ostvaruje putem dodatnog kućišta, a ovo je omogućilo izradu tanjeg i lakšeg kućišta što je bila česta kritika Lumije 920.

Preporučena prodajna cena uređaja za evropsko tržište iznosi 470 eura bez ugovorne obaveze sa mobilnim operaterom. Lumia 925 će biti dostupna u tri kombinacije boja.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Nokia predstavila Lumiu 925 (VIDEO)

  1. Pingback: Nokia predstavila Lumiu 925 (VIDEO) - Web-novine.com | Web-novine.com