Prosize kapsule

Amerikanci ne vole hipstere

hipsteriSvega 16 odsto Amerikanaca ima pozitivno mišljenje o hipsterima, otkrilo je novo istraživanje koje je posmatralo odnos građana Amerike prema ovoj subkulturi.

Od ukupnog broja ispitanih glasača (571 osoba) u Americi čak 42 odsto ima negativan stav prema hipsterima dok 43 odsto nije sigurno kakav je njihov stav prema ovoj sbukulturi.

Glasači starosti između 18 i 29 godina imaju pozitivan stav prema hipsterima, njih 43 odsto naspram 29 odsto, dok osobe starije od 69 godina imaju jako negativan stav prema njima.

Svega 10 odsto glasača izjavilo je da sebe smatraju hipsterima – i skoro svi su mlađi, dok polovina glasača starosti između 18 i 29 godina smatra sebe hipsterima što je znatno više od bilo koje druge starosne grupe gde je prosek 5 odsto ili manje.

Učesnici ankete upitani su i da li smatraju da su hipsteri dali pozitivan kulturni doprinos društvu ili su samo „usvojili kulturne klišee iz prošlosti za svoju zabavu“. Od svih ispitanih svega 23 odsto smatra da su načinili veliki kulturni doprinos dok se čak 46 odsto odlučilo za drugu konstataciju.

Skoro 27 odsto glasača smatra da bi hipstere trebalo oporezovati zbog iritantnosti, dok se 73 odsto ne slaže sa ovim.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar