Prosize kapsule

Kineska vlast pozvala svoje građane da se lepo ponašaju u inostranstvu

kineski turistiKineski potpredsednik vlade Vang Jang pozvao je Kineze koji putuju širom planete da obrate pažnju na svoje ponašanje, kako bi ostavili što lepšu sliku o toj naciji u zemljama gde borave.

U izveštaju agencije “Xinhua” sa vladine konferencije održane 16. maja, navodi se da je Jang zamolio za pristojnost i ljubaznost na putovanjima zarad očuvanja lepe slike o Kini. Izjava je došla u jeku aktuelne primene novog zakona o turizmu.

Za samo deset godina, Kinezi su postali najbrojniji turisti na svetu, prenosi CNN. Dok su ranije putovali samo po azijskom kontinentu , poslednjih godina u sve većem broju obilaze popularne turističke destinacije.

Tako su u 2012. godini postali najveći potrošači među turistima, ostavljajući za sobom Amerikance i Nemce. Međutim, ankete pokazuju da kineski turisti nisu baš omiljeni među domaćinima, te dasu često na udaru kritika zbog neljubaznosti.

Jang je pozvao i Kineze koji se bavi poslovima u turizmu i ugostiteljstvu unutar Kine da budu ljubazni prema gostima, jer je u trenutku otvaranja prema svetu važno ostaviti dobar utisak.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.