Prosize kapsule

Njujork: Fotograf voajer slikao bogataše bez njihovog pristanka

ARNE-SVENSONU Njujorku je otvorena neobična izložba fotografija stanara luksuznih stanova u svakodnevnim poslovima, ali su modeli nezadovoljni pošto nisu znali da su snimani, piše danas “Njujork post”.

Fotograf Arne Svenson slikao je na Menhetnu iz svog stana na drugom spratu stanovnike luksuzne zgrade Tribeka, koja se nalazi prekoputa. On ih je fotografisao kroz velike prozore dok rade krajnje obične stvari poput čišćenja, dremanja ili stavljanja dece u krevet.

Stanari zgrade, u kojoj neki stanovi vrede i do šest miliona dolara, saznali su za izložbu i svoje veliko nezadovoljstvo objasnili time što je fotograf imao priliku da slika i decu.

“Radi se o deci. Ako on tamo satima čeka sa svojim fototaparatom, ko zna kakve snimke ima. Mogu da prepoznam predmete iz sobe moje ćerke”, rekao je jedan od stanara.

Neki od stanara razmatraju da podnesu krivičnu tužbu, mada će im biti otežano to što se na fotografijama ne vide lica, navodi se u tekstu na sajtu “Njujork posta”. Svenson, međutim, u propratnom tesktu na izložbi kaže da kod subjekata njegovih fotografija nema pitanja privatnosti.

“Oni nastupaju iza prozirnog platna na bini sopstvene kreacije s visoko podignutim zavesama. Susedi ne znaju da su fotografisani; pažljivo sam ih snimao iz senke mog doma”, rekao je Svenson.

Fotografije, od kojih su neke dimenzije metar i po s metar prodaju se i za do 7.500 dolara.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Njujork: Fotograf voajer slikao bogataše bez njihovog pristanka

  1. Pingback: Njujork: Fotograf voajer slikao bogataše bez njihovog pristanka - Web-novine.com | Web-novine.com