Prosize kapsule

BiH: Gola službenica vežbala pored prozora u Palati pravde

golaU Palati pravde u Sarajevu jedna žena danima je pored prozora razmaknutih zavesa naga vežbala, plesala i čitala novine i spise. Mediji tvrde da je reč o sudiji.

Prema pisanju Dnevnog avaza, zbog tog slučaja pokrenut je disciplinski postupak.

Predsednik Vrhovnog suda FBiH Amir Jaganjac, u prvoj izjavi za medije nakon ovog skandala, kazao je da postoje indicije o kojoj osobi je reč, ali da s obzirom na to da se radi o “izuzetno delikatnoj situaciji”, bez tačno utvrđenih dokaza ne želi da govori ko je u pitanju.

“Situacija je vrlo ozbiljna i može imati dalekosežne posledice. Zaista nemamo čvrste dokaze da kažemo javno ko je ta osoba”, rekao je Jaganjac.

On je rekao i da je juče ujutru Kancelariji disciplinskog tužioca Federacije BiH poslao dokumentaciju koju poseduje, uključujući i video-materijal.

“Sve prikupljene dokumente, zvanične zabeleške sudske policije i određeni video-materijal, koji je nešto širi nego ono što su mediji objavili, poslat je u Ured disciplinskog tužioca i o svim daljim koracima odlučuje tužilac”, rekao je Jaganjac.

Pozivajući se na svoje izvore, list piše da se na video-snimku nadzorne kamere vidi o kojoj je osobi reč, te da je neko od uposlenika u vreme egzibicionističkog čina ušao u kancelariju.

Glavni disciplinski tužilac Arben Murtezić potvrdio je da je primljena dokumentacija o egzibicionističkom činu zaposlene u Vrhovnom sudu FBiH, ali zbog istrage nije mogao da otkrije više detalja.

“Pokrenuli smo saradnju i razmenjujemo informacije s Vrhovnim sudom FBiH. Bilo bi neetično i neprofesionalno da bilo šta kažem u ovom trenutku. Istraga je u toku, a biće sprovedene sve potrebne mere i radnje kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima je izvršeno ovo narušavanje ugleda”, rekao je Murtezić.

“Avaz” saznaje i da je Sudska policija, navodno, izuzela i određene fotografije iz prostorija opštine Centar, koje se nalaze preko puta Palate pravde, a odakle su se, kako se navodi, mogle najbolje videti male jutarnje predstave.

Slike su navodno bile pohranjene u računarima zaposlenih u Opštini, pa su i one uvrštene u dokumentaciju poslatu Kancelariji disciplinskog tužioca.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “BiH: Gola službenica vežbala pored prozora u Palati pravde

  1. Pingback: BiH: Gola službenica vežbala pored prozora u Palati pravde - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar