Prosize kapsule

“Lego” u Njujorku izložio repliku broda iz “Star Warsa” (VIDEO)

star warsDanska fabrika igračaka “Lego” izložila je na Tajms skveru u Njujorku svoju do sada najveću repliku – brod iz “Ratova zvezda”.

Spektakularna struktura koja je otkrivena juče napravljena je od više od 5,3 miliona kockica, teška je 20.865 kilograma i bila su potrebna 32 čoveka i 17.000 radnih sati da bi se sastavila.

“Napravio sam dosta velikih stvari sa Legom ali je ovo najveća ikada”, rekao je Erik Varszegi iz Lega na svečanom prikazivanju svemirskog broda pred gomilom znatiželjnih prolaznika.

“Ovo je verzija u prirodnoj veličini, odnosno u veličini koja je bila izgrađena za film”, dodao je on.

Brod koji je Luk Skajvoker iskoristio kako bi uništio Zvezdu smrti u originalnoj trilogiji, letelica “X-Wing”, zapravo je promotivno oruđe za seriju “The Yoda Chronicles” (hronike Jode) koja počinje sa prikazivanjem iduće sedmice na televiziji “Cartoon Network”.

Sastavljanje svemirskog broda počelo je pre godinu dana u Češkoj da bi potom brodom bio prebačen u SAD. Kada je stigla na američko tlo, maketa je prevačena u skladište u Nju Džersiju gde je u tri odvojena dela kamionom dopremljena na Menhetn.

Maketa broda ostaće na trgu do subote a potom će biti prebačena u Legolend u blizini San Dijega gde će biti otvorena za javnost do kraja godine, prenosi AFP.

“Ratovi zvezda” Džordža Lukasa stekli su kultni status od premijere 1977. godine. Prva trilogija – “Ratovi zvezda”, “Imperija uzvraća udarac” i “Povratak džedaja” stekla je legije obožavalaca a od Harisona Forda napravila zvezdu.

Druga trilogija snimljena krajem 1990ih dočekana je sa mešovitim kritikama, a Dizni, koji je od Lukasa kupio Lukasfilm, sada planira da ponovo oživi franšizu sa Džej Džej Abramsom na čelu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on ““Lego” u Njujorku izložio repliku broda iz “Star Warsa” (VIDEO)

  1. Pingback: “Lego” u Njujorku izložio repliku broda iz “Star Warsa” (VIDEO) - Web-novine.com | Web-novine.com