Prosize kapsule

Radnik “Podravke” ukrao pola tona vegete

podravkaRadnik “Podravke” Franjo Lovasić osuđen je na 10 meseci zatvora, uslovno na dve godine, jer je u poslednje tri godine ukrao veću količinu proizvoda te fabrike.

Između ostalog ukrao je i gotovo pola tone “Vegete”, prenosi zagrebački Večernji list.

Sud je utvrdio da je Lovasić od marta 2010. do februara ove godine ukrao 419,5 kilograma “Vegete”, 329 pakovanja začina “Fant”, 64 kocke za supu, 43 pudinga i 1,5 kilogram bibera.

Lovasić se kaje zbog krađe i tvrdi da ga je teška životna situacija naterala na takav potez, objavio je sajt podravski.hr

“Osam godina sudio sam se s bivšom ženom oko razvoda i podele imovine. Imali smo lepu kuću i bez toga sam ostao, morao sam dignuti kredit da platim sud, sve me sateralo u ugao iz kojeg nisam mogao. Bio sam prisiljen ukrasti da mogu barem plaćati kredit za kuću koju smo sin i ja kupili u Podravskoj Selnici”, rekao je Lovasić.

On je rekao da zna da je mnoge povredio svojim činom, pogotovo ljude u “Podravki” gde je radio.

“Priznao sam krivicu, molio nadređene da ne dobijem otkaz, da mi skidaju s plate i da otplatim svu ukradenu robu, samo da mi ostane za hleb i mleko, ali ništa nije pomoglo”, rekao je Lovasić i dodao da više ništa slično ne bi učinio.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.