Prosize kapsule

Nemački poštar uhvatio ženu koja je pala sa balkona

postarNemački poštar Luis Migel Alves Costa (23) video je ženu kako visi sa balkona. Pala je, ali je uspeo da je uhvati golim rukama. Žena se oporavlja u bolnici.

Stajao sam s druge strane ulice i razgovarao s prijateljem. Čuli smo vrisku, pogledali na zgradu i videli ženu kako visi sa balkona. Nisam razmišljao ni trenutka, otrčao sam do zgrade. Bila je van sebe, rekao je poštar Luis Migel Kosta iz grada Gelsenkirhena.

“Reagovao sam instinktivno, kao što bi svako od nas. Pružio sam ruke i uhvatio je. Hvala bogu da je dobro”, rekao je Luis.

Dok je njegov prijatelj zvao hitnu pomoć i vatrogasce, Luis je pokušao da smiri ženu. Ali u jednom trenutku samo mu je rekla da nema više snage. Pustila se i poletela prema tlu.

Šta je žena radila sa druge strane balkona još nije utvrđeno, ali policija ne odbacuje mogućnost da je htela da se ubije.

Hrabri Luis preko noći je postao pravi junak u gradiću zapadno od Kelna.

“Ljudi mi na ulici trube, zaustavljaju me, pružaju mi ruke. Malo mi je to sve čudno, pogotovo zato što inače nisam nešto hrabar”, kroz smeh je rekao nesebični poštar portugalskog porekla, kome je na mestu događaja odmah u zagrljaj dotrčala ponosna devojka.

Žena ima lakše povrede, a Luisu je u padu slomila nos.

“Čuo sam se s njenim suprugom, koji mi je zahvalio valjda hiljadu puta. Nadam se da ću uspeti da je posetim u bolnici, da vidim je li u redu”, rekao je.

Lokalnog heroja nahvalila je i uprava pošte, koja je u središnjoj zgradi postavila i njegovu fotografiju s natpisom “Heroj”.

“Ponosni smo na njega. Nagradićemo ga”, rekao je direktor.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar