Prosize kapsule

Koja su regionalna ograničenja za Xbox One?

Xbox OneBaš kao što je bio slučaj sa njegovim prethodnicima, Xbox One će stići sa regionalnim ograničenjima – potvrdio je Microsoft. Ograničenja su gotovo identična onima koje smo imali na Xboxu 360, a njihova će implementacija u igre zavisiti od volje izdavača.

“Baš kao u muzičkoj ili filmskoj industriji igre moraju biti usklađene sa specifičnim regulacijama u raznim državama pre nego se pusti u prodaju.” – objasnio je predstavnik Microsofta u intervjuu za Digital Trends.

Regionalna ograničenja omogućavaju razvojnim timovima i izdavačima da korišćenje svog proizvoda ograniče na određene države ili kontinente. Igre određenih izdavača kupljene u SAD-u ne rade na evropskim računima, a brojne Xbox Live usluge poput live TV-a i muzičkih servisa isto tako su dostupne samo u određenim regijama.

Razloga za preteranu zabrinutost ipak nema, uprkos dosadašnjem postojanju regionalnih ograničenja, samo ih je mala grupica izdavača odlučila koristiti i većinu je igara bilo moguće zaigrati u bilo kojoj regiji.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Koja su regionalna ograničenja za Xbox One?