Prosize kapsule

YouTube aplikacija za Windows Phone 8

Microsoft će ukloniti spornu aplikaciju sa Windows Phone Storea dok se ne razvije nova aplikacija

Microsoft će ukloniti spornu aplikaciju sa Windows Phone Storea dok se ne razvije nova aplikacija

Nakon međusobnih javnih optužbi, Microsoft i Google su se dogovorili da zajednički razviju aplikaciju za YouTube za Windows Phone 8.

Dve kompanije objavile su kako će zajednički razviti aplikaciju za YouTube za Windows Phone 8 koja će zadovoljavati Googleove uslove korišćenja, a trebala bi biti dostupna putem Windows Phone Storea u narednih nekoliko nedelja.

Naime, problem oko aplikacije za YouTube je nastao kad je Microsoft sam izdao vlastitu verziju aplikacije koja je kršila Googleove uslove korišćenja, odnosno nije prikazivala oglase i omogućavala je korisnicima presnimavanje sadržaja. Zbog toga je Google poslao upozorenje Microsoftu, a Microsoft je tek pre nekoliko dana izdao “nadograđenu” verziju aplikacije, koja više ne dozvoljava presnimavanje sadržaja, ali i dalje ne prikazuje oglase.

S druge strane Microsoft je prigovarao kako Google ne dozvoljava pristup svom interfejsu za programiranje aplikacija (API) za YouTube, zbog čega nisu u mogućnosti podržati sve funkcije.

Prema sporazumu koje su dve kompanije sklopile, Microsoft će ukloniti spornu aplikaciju s Windows Phone Storea dok se ne razvije nova aplikacija, a u međuvremenu će korisnicima biti dostupna samo stara aplikacija koja koristi HTML za pristup YouTubeu i ne nudi mnoge napredne funkcije.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.