Prosize kapsule

Napravljen tablet koji će raditi na Firefox OS?

Firefox OSMozilla i Foxconn (Hon Hai Precision Industry Co) organizuju zajedničku konferenciju za novinare 3. juna, a iako ništa nije službeno najavljeno, proširile su se glasine kako će dve kompanije na ovoj konferenciji predstaviti tablet temeljen na Firefox OS-u.

Naime, u pozivu se samo navodi kako će kompanije predstaviti nove uređaje temeljene na Firefox OS-u, ali prema informacijama koje prenosi Focus Taiwan najverovatnije je reč o tabletu temeljenom na Firefox OS-u.

Španska kompanija Geeksphone u aprilu je počela prodavati dva modela “pametnih” mobilnih telefona temeljenih na Mozillinom operativnom sistemu koji su za sada samo namenjeni developerima. Ali Mozilla je ranije najavila kako već ima mnogo partnera koji će razvijati i podržavati uređaje temeljene na njihovom operativnom sistemu, uključujući LG Electronics, China Unicom, America Movil, ZTE, i Deutsche Telekom.

Za sada nema nikakvih službenih informacija o uređajima koji će biti predstavljeni 3. juna, tako da ćemo verovatno tek i tada saznati koji će to uređaji i biti predstavljeni.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Napravljen tablet koji će raditi na Firefox OS?

  1. Pingback: Napravljen tablet koji će raditi na Firefox OS? - Web-novine.com | Web-novine.com