Prosize kapsule

Sado-mazo seks dobar za zdravlje

domineSado-mazo seksualne igrarije mogu biti blagotvorni za zdravlje, pokazalo je jedno istraživanje čiji su rezultatu objavljeni u “Žurnalu seksualne medicine”.

Osobe koje uživaju u seksu začinjenom “ropstvom”, sadizmom, mazohizam, pokazuju bolje rezultate na psihološkim testovima u odnosu na one koji nemaju takve seksualne fetiše.

Stručnjaci kažu da je to zato što su oni koji praktikuju “nastran” seks više ekstrovertni, otvoreniji za nova iskustva i manje neurotični.

“Oni koji vole sado-mazo seks se ne razlikuju od ostalih ‘normalnih’, ili se razlikuju u pozitivnom smislu”, kaže dr Andreas Vismejer, psiholog sa Univerziteta Tilburg.

On i njegove kolege su u anonimnoj anketi na sajtu Univerziteta, istražili “ljudsko ponašanje”, a učesnici, njih više od 900, nisu mogli ni da pretpostave da se zapravo radi o istraživanju seksualnih navika.

Istraživanje je pokazalo da su oni koji vole “ropstvo u krevetu”, otvoreniji za nova iskustva i savesniji od onih koji nisu avanturisti kada je ljubavni život u pitanju. Takođe, te osobe su manje neurotične i anksiozne.

Testiranje je pokazalo i da se radi o osobama koje su uglavnom zadovoljne svojim životom, nisu ljubomorne, veruju partneru, manje su osetljive i plačljive.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar