Prosize kapsule

Samsung predstavio Galaxy S4 mini

SamsungSamsung je 30. maja službeno predstavio Galaxy S4 mini. Ime sve govori – radi se o umanjenoj verziji čuvenog Galaxyja S4, uređaja koji donosi najsavremenije tehničke specifikacije, ali koji je nekima, ipak, prevelik. Umesto 5-inčnog ekrana Samsung Galaxy S4 mini tako dolazi sa 4,3-inčnom dijagonalom. 

Uređaj dolazi sa qHD rezolucijom (540 x 960 piksela), što stvara gustinu piksela od 256 ppi, a tehnologija izrade ekrana je Super AMOLED, čime je osiguran relativno visoki kvalitet prikaza slike. Čipset je Qualcommov Snapdragon 400, sa dva Krait jezgra koji ‘’kucaju’’ taktom od 1,7 GHz, potpomognuti Adreno 305 grafikom i 1,5 GB RAM-a (3G verzija), odnosno 2 GB RAM-a (LTE verzija). Od 8 GB interne memorije telefon će imati 5 GB za čuvanje podataka, a kapacitet se može proširiti microSD karticama.

Glavna kamera ima maksimalnu rezoluciju od 8 megapiksela, a uređaj se isporučuje sa Android OS-om 4.2.2 (poslednji Jelly Bean) i TouchWizom kakvog ima Galaxy S4. Kapacitet baterije je 1.900 mAh, a masa uređaja je 107 grama.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Samsung predstavio Galaxy S4 mini

  1. Pingback: Samsung predstavio Galaxy S4 mini - Web-novine.com | Web-novine.com