Prosize kapsule

Od milijardi do prosjačkog štapa za pet godina

Halsey-MinorHalsi Majnor je pre pet godina bio milijarder, a danas je čovek u dugovima koji prodaje i poslednje vrednosti koje su mu preostale.

Majnor (48) je pionir tehnologije i osnivač mreže CNET koju je pokrenuo 1993. a prodao je u vreme izbijanja finasijske krize 2008. godine za 1,8 milijardi dolara, kao i kompaniju Grand Sentral Komunikejšen (GSC) koju je prodao Guglu za 65 miliona dolara.

Kako prenosi francuski list Atlantiko, ovaj poslovni čovek, ljubitelj umetnosti i konja, zaradivši na tehnološkim kompanijama milijarde, počeo je da ulaže u nekretnine, umetničke predmete ali i da se kladi na trkama konja zbog čega je njegovo bogastvo počelo vrtoglavo da se topi.

Majnor je novac ulagao u izgradnju luksuznih hotela koji nikada nije dovršio i koje je morao, zapavši u dugove, da proda u bescenje.

On je 2007. godine uložio 22 miliona dolara u repliku grada Versaja i palate, koja se nalazi u predgrađu San Franciska, ali i to je ostalo nedovšeno jer mu je nedostalo 15 miliona dolara za završetak projekta.

Učestvovao je na aukcijama kuće Sotebi i kupovao umetnička dela, međutim, zbog kašnjenja sa isplatom za tri slike, od njega je sudskim putem zatraženo da isplati 6,6 miliona dolara.

Kuću koju je kupio u Los Anđelesu za 20 miliona dolara prodao je za 11 miliona dolara, a razvod sa suprugom koštao ga je više od 100 miliona dolara.

Dugovi, porezi, propala ulaganja, promašene investicije na kraju su mu odnela čitavo bogatstvo.

Proglasio je bankrot, ali i predstavnicima za štampu poručio da “biti preduzetnik znači i prihvatiti finansijski rizik”.

Prema podacima koji je dostavio sud iz Los Anđelesa, fond koji upravlja njegovim bogatstvom Majnor Ventures, duguje 100 miliona dolara 60 različitih finasijskih institucija.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.