Prosize kapsule

Razer predstavio novi laptop radnog imena Blade

Dizajnerski Razer Bladea mnogo podseća na Appleov prenosnik MacBook Pro

Dizajnerski Razer Bladea mnogo podseća na Appleov prenosnik MacBook Pro

Razer je ovih dana predstavio hardversko osveženje ponude gejmerskih laptopova, koja se sada sastoji od dva modela. Postojeći 17-inčni model Blade sada nosi oznaku Blade Pro, dok je “novi” Razer Blade potpuno novi laptop sa 14-inčnim ekranom.

Iz kompanije ističu kako je reč o trenutno najtanjem gejmerskom laptopu na svetu, a u prilog tome su i hardverske specifikacije. Uređaj je opremljen Intelovim Core i7 procesorom Haswell generacije, 8 GB RAM-a, Nvidijinom diskretnom grafičkom karticom GeForce GTX 765M sa 2 GB GDDR5 memorije i 128-gigabajtnim SSD-om u standardnom izdanju (opcija 256 i 512 GB).

Ekran dijagonale 14 inča ima rezoluciju od 1.600 x 900 tačaka (nije osetljiv na dodir), a tu su još i Killer bežična mrežna kartica, tri USB 3.0 konektora i HDMI izlaz, anti-ghosting tastatura sa pozadinskim osvetljenjem i 70 Wh baterija koja omogućava do 6 sati rada. Prenosnik je debljine ispod jednog inča i ukupne težine 1,88 kg. Verzija Blade Pro ima slične hardverske specifikacije i prepoznatljiv Switchblade trackpad i 17,3-inčni ekran pune HD rezolucije. Cene Razer Bladea kreću od 1.799 dolara, a modela Blade Pro od 2.299 dolara.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Razer predstavio novi laptop radnog imena Blade

  1. Pingback: Razer predstavio novi prenosnik kodnog imena Blade - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar