Prosize kapsule

Saudijski princ tužio Forbs jer su mu “umanjili” bogatstvo

Prince-Alwaleed-Bin-TalalSaudijski princ Alvalid bin Talal odlučio je da tuži magazin Forbes zbog klevete jer su, kako tvrdi, njegovo bogatstvo procenili na 20, iako ono iznosi 30 milijardi dolara.

Bin Talal, jedan od najbogatijih biznismena na svetu, tvrdi da je magazin potcenio njegovo bogatstvo za 10 milijardi dolara, te ga je plasirao na 26. mesto svoje godišnje liste najbogatijih ljudi. Sa druge strane, procena od 30 milijardi smestila bi ga među 10 najbogatijih ljudi na planeti, odnosno delio bi deveto mesto.

Princ je naveo kako magazin širi neprecizne i netačne informacije i prikazuje pristrasnost protiv investitora i finansijskih institucija sa Srednjeg Istoka. Sada je podneo tužbu zbog klevete protiv izdavača magazina, Randala Lenea, i dvoje novinara na Vrhovnom sudu u Londonu.

Prema njegovoj oceni, lista je načinila veliku štetu njegovoj reputaciji i finansijama njegove kompanije Kingdom Holdings.

Njegova kompanija kontroliše investicije i ima udela u Appleu, Facebooku, Twitteru i kompaniji Ruperta Murdoka, a vlasnik je Savoj Hotela, Plaze u Njujorku, lanca hotela “Four seasons”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Saudijski princ tužio Forbs jer su mu “umanjili” bogatstvo

  1. Pingback: Saudijski princ tužio Forbs jer su mu “umanjili” bogatstvo - Web-novine.com | Web-novine.com