Prosize kapsule

Google minus

g+U doba ekspanzije društvenih mreža, neverovatno je da gigant kao što je Google nije uspeo u ovom internet proizvodu.

Google plus je najveći gubitnik među društvenim mrežama, nešto slično My spaceu, sa tom razlikom što Google plus nikad nije ni doživeo prepoznatljiv uspeh.

Ovo je potkrepljeno istraživanjem agencije Rojters o uticajnim društvenim mrežama današnjice.

Prvi argument je taj što moćne kompanije ne koriste Google plus u svojoj promociji.

Od 100 najmoćnijih brendova u svetu, 72 je u 2012.godini koristilo Google plus a primera radi 87 Facebook.

Ali ni to nije suština. Dok se kompanije prema FB stranama odnose kao prema zvaničnoj prezentaciji, mnoge od njih, i pored svoje strane na Google plusu ( Pepsi, Nike, McDonald’s) , tamo nisu objavile niti jedan post.

google-logo

Google plus gubi zato što njegovi korisnici nisu aktivni i ne provode dovoljno vremena na ovoj mreži kao korisnici Tvitera i Fejsbuka.

Prosečan Amerikanac je recimo u martu na FB proveo oko šest sati, a na Google Plus-u nešto manje od 7 minuta, kažu istraživanja agencije Nielsen Media Research.

Iako je profil otvorilo pola milijarde korisnika , samo 135 miliona je aktivno. Poređenja radi, tokom jednog meseca Fejsbuk koristi milijarda korisnika.

Održavanje u životu Google plus duguje vezi sa drugim servisima kompanije Google kao što je Youtube.

Iz Google-a najavljuju novine zbog kojih će ova mreža ‘’pokazati zube’’, ali do tada ostaje nauk – uspeh nije garantovan, čak i ako je projekat produkt jedne o najmoćnijih kompanija u IT svetu, pa čak i ako se dešava u vreme popularnosti datog proizvoda.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Google minus

  1. Pokušavaju da uvuku ljude na Google+ i tako što, da bi ocenio aplikaciju skinutu sa Android Marketa, moraš pro da otvoriš Google+ nalog…