Prosize kapsule

Na kojim se temperaturama hladi pivo?

pivo flaseTemperature na kojima se serviraju piva variraju. Iako uglavnom mislimo da je dovoljno da pivo držimo u frižideri sat vremena, ipak postoje neke “cake”. 

Naravno, ukus mnogih jefitnijih piva ne menja se znatno ukoliko se posluže ledeno hladna, međutim, ukoliko se odlučite na nešto kvalitetnija piva trebalo bi dobro da razmislite pre nego što se odlučite na ledeno hladnu opciju.pivo limenke

Ukoliko pivo poslužite ledeno hladno, to može znatno uticati na njegov ukus i na samo uživanje u njemu. Sa druge strane, ledeno pivo je lakše piti i više osvežava, ali nauštrb toga gubite mnogo ukusa. Što je nešto hladnije, to je teže osetiti ukus pošto gorčina slabi a pojačava se slatkoća.

Iron Abs za vas

Preporučene temperature za određene vrste piva:

4 – 7 stepeni Celzijusa je idealno za premijum piva, pilsnere, voćna piva i bela piva;

7 – 12 stepeni Celzijusa je idealno za američka piva, crvena piva, portere, belgijska i irska ejl piva;

12 – 14 stepeni Celzijusa je idealno za gorka piva, belgijska jaka ejl piva i škotska ejl piva.

Međutim, gorčina i ukus slada predstavljaju osnovne odlike svakog piva. Kada pijete ledeno hladno pivo uskraćujete sebi mnogo ukusa i suptilnih nijansi svakog piva.

Vrsta piva određuje temperaturu na kojoj bi trebalo da bude posluženo. Generalno, tamna piva trebalo bi služiti toplijim dok svetla piva treba služiti rashlađena – ali ne previše.pivo krigla

Glavni razlog za to što većina proizvođača piva insistira na ledeno hladnom pivu jeste činjenica da tako nećete osetiti njihov loš ukus. Kako bi ovo potvrdili možete sprovesti i ovaj eksperiment.

Pustite da se neko od najmasovnijih piva u ponudi polako hladi za šankom sat-dva, i onda, kada dođe na sobnu temepraturu – probajte ga. Primetićete razliku u ukusu ali i kvalitet ukusa koji neće biti toliko dobar kao kada to isto pivo pijete ledeno.

©Muskimagazin.com

PROČITAJTE JOŠ I: 

BANER GRAFIK PIVO

TEME BANER

TAJNE ALKOHOLA BANER

Slični tekstovi

Ostavite komentar