Prosize kapsule

Huawei Ascend P6

Dostupne su tri boje kućišta

Dostupne su tri boje kućišta

Huawei je na prezentaciji u Londonu službeno lansirao smartfon Ascend P6. Uređaj krasi elegantan dizajn i vrlo mala debljina od svega 6,18 mm, dok je ukupna težina metalnog kućišta mobilnog telefona 120 grama.

Hardverski je Ascend P6 zasnovan na 4-jezgričnom procesoru takta 1,5 GHz, 2 GB RAM-a i 8 GB interne flash memorije, a tu su i ulaz za microSD kartice i baterija kapaciteta od 2.000 mAh. Ekran dijagonale 4,7 inča ima rezoluciju od 1.280 x 720 tačaka, a Huawei u uređaj još ugrađuje i dve kamere, zadnju BSI rezolucije 8 megapiksela (F2.0, makro funkcija) i prednju od 5 megapiksela.

Ekran je klasičnog LCD tipa, ali kompanija ističe i MagicTouch tehnologiju za bolje prepoznavanje dodira, čak i u slučaju kad korisnik ima rukavice. Ascend P6 standardno će se isporučivati sa Androidom 4.2.2 i Huaweijevim korisničkim interfejsom Emotion UI i podrškom za Dolby Digital Plus zvuk. Uređaj za sada podržava samo HSPA+ mobilne mreže, ali u oktobru bi se trebala pojaviti i 4G verzija.

Početak prodaje u 19 zemalja najavljen je za sledeći mesec, a zainteresovani kupci će moći birati između crne, bele i ružičaste boje kućišta. Cena ovog telefona na evropskom tržištu biće oko 449 eura.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.