Prosize kapsule

Instagram ima novu funkciju

InstagramU najnovijoj nadogradnji, koju vlasnici smartfona sa iOS-om i Androidom u verziji 4.1 i novijoj mogu besplatno preuzeti sa prodavnica sa aplikacijama za svoje uređaje, Instagram je dobio funkciju snimanja videa.

Video se snima na način da unutar aplikacije pokrenemo funkciju snimanja, kliknemo na kameru i tada držanjem prsta na ikoni kamere određujemo što ćemo snimiti. Čim prst pomerimo sa kamere, snimanje prestaje. Ovaj koncept omogućava jednostavnu izradu odličnih filmića u kojima kadar ne moramo snimati bez prekida, već ih u našem videu možemo imati više. Naravno, nakon snimanja video je moguće doterati pomoću petnaestak filtera, o čijem kvalitetu ne treba puno govoriti, budući da su oni glavni razlog popularnosti Instagrama. Filteri, koji su dostupni za video, različiti su od onih koje koristimo za statične fotke.

Maksimalna dužina videa može biti 15 sekundi, snima se i zvuk, a pre objave možemo odabrati koji će se kadar prikazivati kao naslovna fotografija. Twitterov Vine to nema, a nema ni filtere i stabilizaciju slike i je ograničen na 6 sekundi.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.