Prosize kapsule

Žena 16 godina pila samo Koka Kolu

coca colaTridesetjednogodišnja žena iz Monaka primljena je u bolnicu zbog aritmije i nesvestica, a sve ukazuje na to da je svoje zdravlje narušila to što je 16 godina pila samo Koka Kolu.

Ova žena 16 godina nije popila ni kap vode, umesto toga, pila je Koka Kolu.

Lekari su joj rekli da mora da prestane sa tom praksom i onda su brzinom svetlosti objavili rad u vezi sa njenim slučajem.

Ovaj slučaj izuzetno podseća na film Morgana Spurloka „Super Size Me” gde je on ceo mesec konzumirao jedino hranu iz Mekdonaldsa. Tokom tih mesec dana njegovo zdravlje pogoršalo se velikom brzinom.

Lekarima je bilo fascinantno da detaljnije saznaju šta se dešava telu kada se stavi na ekstremnu dijetu ovog tipa – pacijent je navodno pio dve litre kole dnevno svakog dana 16 godina.

Nivo kalijuma u krvi pacijenta iznosio je 2.4 mmol/L – što je skoro duplo manje od preporučenog dok je njeno srce bilo izloženo aritmiji i mogućoj opasnosti od prestanka sa radom.

Zadivljujuće, doktori su uspeli da ženu odviknu od Koka Kole a njeno zdravlje vratilo se u prihvatljivo stanje za svega nedelju dana.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.