Prosize kapsule

Taksisti najneljubazniji u Italiji i Francuskoj

taksi francuskaAnketa koja je nedavno sporovedena pokazala je da su najljubazniji taksi vozači na grčkom ostrvu Rodos i popularnom turskom letovalištu Marmaris, dok su francuski i italijanski taksisti od strane britanskih putnika proglašeni za najneljubaznije. 

Istraživanje koje je sprovela agencija airporttransfers.co.uk pokazalo je da se po neljubaznosti odmah ispod francuskih i italijanskih taksista nalaze njihove kolege na španskoj Ibici, a na spisku za “izbegavanje” nalaze se i taksisiti u Dubaiju i na Majorci.

Istraživanje je obuhvatilo ukupno 2.162 engleska putnika koji su putovali u inostrantsvo u proteklih 12 meseci i pokazalo je da su najljubazniji taksisti oni iz Pefkosa na Rodosu i iz turskog Marmarisa.

Odmah ispod njih po kvalitetu usluge i ljubaznosti nalaze se taksisti iz Playa de las America na Tenerifima, zatim u Njujorku, kao i u mestu Palma Nova na Majorci.

Kada im je postavljeno pitanje šta taksistu čini ljubaznim, 86 procenata ispitanika je odgovorilo da je to njihova pričljivost, dok je 42 odsto reklo da su to oni vozači koji su im u toku vožnje davali savete ili ih upoznavali sa istorijom, običajima i tradicijom mesta.

Na odogovor šta taksistu čini neotesanim i neljubaznim, većina ispitanika (52 odsto) je reklo da su to “osobe koje nisu bile ni od kakve koristi”.

Kris Klarkson iz kompanije Airporttransfers.co.uk rekao je da istraživanje pokazuje da su taksi vozači sasvim različiti u različitim delovima sveta, i da putnici treba da budu pripremljeni na to da mogu naleteti na vozača koji će im ujedno biti i savršen turistički vodič, ali i na one koji će gunđati na svaku njihovu reč.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.