Prosize kapsule

Italijanski grad zabranio nošenje bikinija

bikiniItalijanski grad Vietri Sul Mare zabranio je nošenje bikinija van plaže. Svako ko odluči da se po gradu prošeta u kupaćem kostimu, rizikovaće kaznu od čak 500 evra.

Gradonačelnik Franko Beninkasa tvrdi da je ova zabrana ključna za održavanje ugleda njegovog grada.

Zabrana protiv bikinija u ovom gradu je donesena još 2010, ali je sada gradonačelnik Franko odlučio da pooštri kaznene mere, pa će svako ko se nađe u bikiniju van plaže morati da plati poveću kaznu.

Nedavno je sličan slučaj zabeležen u Ujedinjenim Arapskim Emitarima gde je na nekoliko plaža zabranjeno nositi bikinije pa i muške kupaće gaće jer “previše otkrivaju”, a na predstojećem izboru za Mis sveta u Indoneziji će popularna kategorija kupaćih kostima u potpunosti biti izbačena iz programa.

Načelnik lokalne policijske stanice Vićenco Alfano je izjavio da je zabrana stvorena da bi zaštitila ugled meštana i turista koji dolaze u ovo područje.

“Često prisustvujemo neprimerenim scenama kada ljudi razgolićeni sa plaže ulaze u restorane i kafiće u gradu. Po našem mišljenju to je stav koji mora da se promeni”, zaključio je Alfano.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.