Prosize kapsule

Canon predstavio EOS 70D

Canon obećava revoluciju na području snimanja videa SLR-ovima

Canon obećava revoluciju na području snimanja videa SLR-ovima

Canon je predstavio EOS 70D, novi SLR fotoaparat u svojoj ponudi. Najznačajnije novosti ovaj novi fotoaparat donosi na području snimanja videa kroz potpuno novi sistem autofokusa.

Prema tvrdnjama proizvođača, ovo je prvi fotoaparat koji nudi mogućnosti snimanja koja se mogu uporediti po kvalitetu sa videokamerama. Omogućeno je snimanje videa u punoj HD rezoluciji pri 30 fps uz kontinuirani autofokus koji omogućuje brzu i preciznu izmenu fokusa i praćenje objekata u kadru. Marketinški naziv je Dual Pixel CMOS AF, a novost je u tome što se sve fotoosetljive ćelije na senzoru istovremeno koriste za snimanje i za fokusiranje, čime je pri snimanju videa postignut dramatičan napredak u odnosu na ranije sisteme.

Fotoaparat je opremljen APS-C CMOS senzorom rezolucije 20,2 megapiksela, ima procesor DIGIC 5+, a osetljivost se kreće u rasponu od ISO 100 do ISO 25.600. Sistem autofokusa izveden je kroz 19 tačaka, a maksimalna brzina kontinuiranog okidanja iznosi sedam fotografija u sekundi. Fotoaparat je kompatibilan sa aplikacijom EOS Remote za iOS i Android.

Isporuke fotoaparata na američko tržište kreću u septembru po preporučenoj ceni od 1.200 dolara (samo telo). U kombinaciji sa objektivom EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM prodavaće se po ceni od 1.350 dolara, a uz objektiv EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM za 1.550 dolara.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Canon predstavio EOS 70D

  1. Pingback: Canon predstavio EOS 70D - Web-novine.com | Web-novine.com