Prosize kapsule

Čemu služi oralni seks?

devojka prstPriroda je uredila mnoge stvari. Između ostalog i seks. U stvari, naročito seks, s obzirom da je u pitanju reproduktivna radnja koja za cilj ima produženje vrste. Gde je onda tu oralni seks? Koja je njegova funkcija?

Naučna studija objavljena u časopisu Evolutionary Psychology pozabavila se naučnim i evolutivnim razlozima zbog kojih muškarci svojim partnerkama pružaju oralni seks. U istraživanju je učestvovalo 243 muškarca koji se nalaze u heteroseksualnim vezama.

Naučnici sa Univerziteta Oakland u Ročesteru, Mičigen, utvrdili su da muškarci oralno zadovoljstvo pružaju svojim partnerkama kako bi smanjili rizik da ih one prevare te da je oralni seks u stvari njihova “taktika za zadržavanje žene”.

Zadržavanje ženke

Reakcije na ovu studiju bile su vrlo različite, a neki čitaoci žestoko su kritikovali naučnike zbog toga što na ljudsko ponašanje navodno gledaju kao na “mehaničko” i logično su se zapitali iz kog onda razloga žene pružaju muškarcima oralni seks, što je još jedna misterija kada je seks u pitanju.

Međutim, u studiji o kojoj govorimo, a koja je nosila naziv “Je li kunilingus kao pomoć za doživljavanje orgazma muškarčeva strategija za zadržavanje partnerke?”, naučnici su pretpostavili kako je jedan od razloga zbog kojih muškarci pružaju oralni seks taj da povećaju partnerki zadovoljstvo po pitanju veze, a samim time i smanje rizik od nevere.oral sex

Drugi mogući razlog je zadržavanje sperme. Naime, ranija istraživanja pokazala su kako žene u telu zadržavaju veću količinu sperme ako su orgazam doživele kratko pre nego li je muškarac ejakulirao. Na taj način se zadržava veća količine sperme jer ženski orgazam uzrokuje kontrakcije maternice, a samim tim se i sperma povlači dublje u reproduktivni trakt.

Korisnost oralnog seksa

Prema ovoj studiji, upravo to može biti razlog zbog kojeg je oralni seks evolutivno koristan, s obzirom da zadržavanje veće količine sperme povećava šanse za začeće. Međutim, naučnici su otkrili kako se teorija da je kunilingus taktika zadržavanja sperme ne slaže sa rezultatima istraživanja.

Razlog tome je činjenica da se ejakulacija često ne javlja u kratkom vremenskom razdoblju tokom kojeg bi moglo funkcionisati zadržavanje veće količine sperme uslovljeno ženskim orgazmom. To kratko vremensko razdoblje, prema studiji, iznosi od jednog do 45 minuta nakon što muškarac ejakulira tokom penetracije.devojka sa bananom

Dozvolićemo sebi da se donekle i složimo sa teorijom prema kojoj oralni seks služi da bismo zadržali svoju ženu kraj sebe, jer se to, na kraju krajeva, svodi na onu staru “Što joj ne daš ti, daće joj neko drugi, a to ne bi trebalo da dozvoliš”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Čemu služi oralni seks?

  1. Pingback: Čemu služi oralni seks? - Web-novine.com | Web-novine.com