Prosize kapsule

Šta je u stvari iWatch?

iWatchNakon što je prošlog meseca javnosti postala dostupna informacija o zahtevu za registracijom imena iWatch od strane Applea u Rusiji, kompanija sada isto čini i u Japanu, Meksiku, Tajvanu, Turskoj i Kolumbiji. Zanimljivo je da postupak registracije još uvek nije pokrenut u Evropskoj Uniji, za čije tržište vlasnik imena iWatch je italijanska kompanija Probendi.

Dok Apple u tajnosti priprema novi proizvod, javnost se kao i obično zabavlja špekulacijama o izgledu i funkciji nadolazećeg iWatcha. Od svih do sada objavljenih, možda je najzanimljivija ona koja dolazi od Guardianovih kolumnista Dominica Rushea i Charlesa Arthura koji smatraju da novi proizvod uopšte neće biti ručni sat kako svi očekuju, već proizvod koji će pripadati TV segmentu, što navodno sugeriše i sama reč “Watch” u njegovom nazivu. Kako analitičari već godinama očekuju agresivni ulazak ove kompanije na tržište televizora, takav potez ne bi bio potpuno iznenađenje. Da li je moguće da je Apple igrom reči (watch = gledati / ručni sat) naveo celi svet na krivi trag?

Jedno je sigurno, većina se stručnjaka slaže kako svedočimo stvaranju novog velikog Apple “brenda”, prvog od strane ove kompanije nakon smrti Stevea Jobsa, a čije je ime postalo svetski poznato čak i pre nego što se i saznalo o kakvom se uopšte uređaju radi.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Šta je u stvari iWatch?

  1. Pingback: Šta je u stvari iWatch? - Web-novine.com | Web-novine.com