Prosize kapsule

Izraelac se predstavljao kao bogataš i pripadnik Mosada da bi osvojio ženu

sekeliIzraelac Šaj Raz, koji se predstavljao kao zamenik šefa Mosada da bi osvojio jednu ženu i na prevaru dolazio do novca, osuđen je na 27 meseci zatvora.

Kazna je rezultat nagodbe s tužilaštvom na osnovu koje je Raz priznao većinu optužbi. Kako bi ubedio T.H. da se s njim zabavlja, Raz joj je redovno pokazivao lažne i krivotvorene dokumente o svom izuzetnom bogatstvu.

Jednom prilikom pokazao je bankovni račun sa 150 miliona evra, a drugi put lažni dokument da je uplatio milion šekela (oko 210.000 evra) na bankovni račun T.H. i njene dve kćerke.

Od početka decembra prošle godine, pa do kraja januara ove, kada je protiv njega podgnuta optužnica, Raz se zabavljao sa T.H, dao joj verenički prsten i obećano da će se venčati 15. marta.

Njoj se predstavljao kao Daniel Rozen i najavio da će poznati izraelski pevač Šlomo Arci pevati na njihovom venčanju. S obzirom na to da su imali i seksualne odnose, Raz je mogao biti optužen za silovanje, ali je optužen samo što je izvukao korist na prevaru.

Raz nikada nije bio nasilan prema T.H. i nikada nije od nje na prevaru uzimao novac, istakao je sud. On se nije lažno predstavljao samo T.H, već i bezbednosnom savetniku Joramu Tamu, od koga je izmamio značajnu sumu za pokrivanje ličnih troškova za iznajmljivanje autombila, kancelarije, hotelske sobe i skupog ajpoda.

Da bi to postigao predstavljao se da ima neke poslovne veze s Tamom i rekao mu da je odnedavno ne radi u Mosadu, jer mu se kćerka razbolela.

Tamu je kazao i da je ekspert za informativnu bezbednost. Formirao je spisak fiktivnih klijenata s raznim potrebama koji su k’obajagi tražili od Tama da im nešto plati, ali je to sam koristio.

Raz je govorio i da ima nemačkog klijenta koji dolazi u Izrael i potrebno mu je vozilo, tražeći od Tama da plati. Prevarant je potom vozio taj automobil, objašnjavajuć da klijent ostaje duže u Izraelu, nego što se očekivalo.

Koristio je vozilo nekolko meseci i napravio račun od 30.000 šekela, vise od 6.000 evra. Takođe je nagovorio bezbednosnog savetnika da mu iznajmi poslovni prostor i hotelsku sobu za kanadskog klijenta.

Na kraju je Raz rekao Tamu da će možda raditi neke projekte za Tamira Parda, šefa Mosada , zahvaljujući posebnim odnosima sa njim. U sudu je optuženi rekao da žali zbog onoga što je učinio. Pored zatvorske kazne, mora Tamu da plati 120.000 šekela (25. 500 evra).

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.