Prosize kapsule

Desetogodišnji slikar zaradio milione prodajom slika (VIDEO)

kiron vilijamsonKiron Vilijamson, desetogodišnjak koji je počeo da slika kada je imao svega 5 godina, od prodaje svojih slika zaradio je ukupno 1,5 miliona funti, a njegova poslednja kolekcija radova prodata je na aukciji za skoro 250.000 funti za samo 20 minuta.

Prvi njegovi sklikarski radovi su se našli na tržištu umetničkih dela 2009, kada je imao sedam godina, a 19 njegovih slika je tada prodato za 14.000 funti na zatvorenoj aukciji.

Od tada je ovaj mali slikarski genije iz Norfolka, koji je dobio nadimak “Mali Mone” stekao svetsku slavu, a njegove nove slikarske kolekcije se prodaju za stotine hiljada funti kolekcionarima širom sveta.

Na poslednjoj organizovanoj javnoj aukciji 23 njegove slilke su prodate za 242.000 funti za svega 20 minuta, a cene slika su bile između 2.450 i 30.000 funti.

Mali Kiron je nakon svog fenomenalnog uspeha i milionske zarade uspeo da za svoje roditelje obezbedi novu kuću, poseduje svoju kompaniju u kojoj su mu roditelji direktori i investira novac u radove drugih umetnika, a planira i da otvori galeriju umetničkih dela.

Nakon završetka osnovne škole ovaj talentovani dečak će obrazovanje nastaviti u jednoj vrsti specijalnog privatnog-kućnog obrazovanja, kako bi se potpuno posvetio slikanju.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Desetogodišnji slikar zaradio milione prodajom slika (VIDEO)

  1. Pingback: Desetogodišnji slikar zaradio milione prodajom slika (VIDEO) - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar