Prosize kapsule

Kod Nokie ništa novo

nokiaPrema rezultatima za drugi kvartal ove godine kompanija Nokia ponovno beleži finansijske gubitke. Operativni gubici kompanije iznose oko 115 miliona €, dok je sa druge strane prihod iznosio 5.7 milijardi €.

Ali i pored takvih podataka, ipak nije sve tako crno za ovu finsku kompaniju. Naime,  profitabilnost je porasla u odnosu na prošlu godinu kada su gubici iznosili 826 miliona €, dok rezultati po kvartalima pokazuju relativnu stabilnost.

Kod Nokie najbolje rezultate beleži Nokia Siemens Networks (NSN ) – odeljenje koje se bavi mrežnom komunikacijom i koje je ostvarilo zaradu od 8 miliona €  u proteklom kvartalu. Najveće odjeljenje Devices & Services, zaduženo za mobilne uređaje, zabeležilo je manji gubitak od 33 miliona €, ali isporuka Nokia Lumia modela pametnih telefona porasla je na 7.4 miliona primeraka što je rekordni nivo.

Predstavljanje novih modela Lumia,  među kojima se ističe Lumia 1020,  kao i podrška za najveće telekomunikacijske operatere u SAD-u (Verizon i T-Mobile) trebalo bi da donese novo povećanje prihoda u trećem kvartalu i pozitivne aspekte na dugom putu oporavka kompanije od finansijskog kolapsa.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Kod Nokie ništa novo

  1. Pingback: Kod Nokie ništa novo - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar