Prosize kapsule

Goli mladić pokušao da otme avion nemačke vlade sa aerodroma

aerodrom 02U avion nemačke vlade, koji se nalazio na vojnom delu aerodroma Keln/Bon, uspeo je da uđe Volkan T, mladić nemačko-turskog porekla, za koga se veruje da je psihički poremećen, prenosi tabliod “Bild”, navodeći da je mladić pokušao da startuje avion.

To mu, kako navodi tabliod, nije pošlo za rukom, jer avion, tipa A319CJ, nije bio priključen na dovod struje, kojom bi stratni motori mogli da se pokrenu.

Pri pokušaju starta ovaj mladić, za koga se veruje da je duševno poremećen, možda, iz previda pritisnuo je ELT-dugme (Emergency Locator Transmitter), sa sirenom u dugom trajanju za slučaj alarma. Ta sirena se, naime, aktivira u slučaju defekta ili pada aviona, kao signal preko satelita do kontrolnog tornja, koji zatim registruje poziciju aviona.

Za Volkana T. se kaže da je bio skoro go i pod uticajem marihuane i da avion, posle ovog događaja od četvrtka uveče, nedeljama ne može da bude spreman za letenje.

Prema informacijama jednog lista iz Kelna, čovek se u kabini aviona zabarikadirao dva sata i vrata aviona su otvorili službenici savezne policije.

Tabliod “Bild” prenosi da je čovek u pritvoru i da se, pri ispitivanju, navodno, nije mogao ničega da seti.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Goli mladić pokušao da otme avion nemačke vlade sa aerodroma

  1. Pingback: Goli mladić pokušao da otme avion nemačke vlade sa aerodroma - Web-novine.com | Web-novine.com