Prosize kapsule

Voditeljka Foks njuza: Kako musliman može da piše knjigu o Isusu? (VIDEO)

foks njuzVoditeljka konzervativne američke televizije “Foks njuz” Loren Grin intervju sa sociologom religije Rizom Aslanom svela je na pitanje “zašto je jedan musliman napisao knjigu o Isusu” i propisno se obrukala.

Autor knjige “Zilot: Život Isusa iz Nazareta” je svojim argumentima osramotio reporterku koja očigledno nije ni stigla do druge stranice njegove nove knjige, ali je našla za shodno da mu prigovara što je muslimanske veroispovesti.

“Vi ste musliman, kako ste onda napisali knjigu o osnivaču hrišćanstva?”, pitala je neobaveštena reporterka Rizu Aslana, profesora na Kalifornijskom univerzitetu, koji joj je mirno odgovorio:

“Pa, da razjasnimo, ja sam naučnik, sociolog religije sa četiri diplome među kojima su one za proučavanje Novog zaveta i biblijskog grčkog jezika. Poreklo hrišćanstva proučavam već dvadeset godina, a pored toga sam i musliman”, rekao je Aslan.

Voditeljka je bez obzira na ovaj odgovor nastavila sa pitanjem o Aslanovom poreklu i uporno njegovu veroispovest dovodila u vezu sa temom nove knjige.

“Ja nisam tek neki musliman, ja imam diplomu iz istorije religije. To je moj posao. Ja sam profesor religije, samim tim i Novog zaveta. Ja pišem o judeizmu, hinduizmu, hrišćanstvu i islamu”, rekao je on.

Nakon što je Grinova primetila kako, uprkos velikom uspehu knjige “Zilot: Život Isusa iz Nazareta”, nigde nije rečeno da je njen autor musliman, doktor Aslan je zaključio da reporterka nije ni otvorila njegovo delo.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Voditeljka Foks njuza: Kako musliman može da piše knjigu o Isusu? (VIDEO)

  1. Pingback: Voditeljka Foks njuza: Kako musliman može da piše knjigu o Isusu? (VIDEO) - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar