Prosize kapsule

Predstavljen LG G2

LGNa IT događaju u New Yorku, službeno je predstavljen LG-ov novi “pametni” mobilni telefon iz najviše kategorije.

LG G2 je temeljen na Qualcommovom 2,26 gigahercnom četvorojezgričnom procesoru Snapdragon 800 sa grafičkim podsistemom Adreno 330 i IPS LCD ekranom dijagonale 5,2 pune HD rezolucije od 1080p koji se proteže skoro do ivica uređaja. Tu je i podrška za mobilne mreže temeljene na tehnologiji LTE-Advanced, glavna kamera rezolucije 13 megapiksela sa optičkom stabilizacijom, 16 ili 32 GB prostora interne memorije i 2GB radne memorije, baterija kapaciteta 3.000 mAh, a kao operativni sistem koristi Android 4.2.2 Jelly Bean.

Ali možda najzanimljiviji detalj je taster postavljen sa zadnje strane koji služi za različite funkcije, poput menjanja nivoa glasnoće, pokretanja određenih aplikacija ili kamere. Tu su i različite dodatne softverske mogućnosti, poput režima rada za goste koji omogućuje da pozajmimo nekome uređaj, ali ograničimo mu pristup ličnim podacima. Takođe podržava i mogućnosti “buđenja” uređaja dvostrukim klikom na ekran i sadrži podršku za pokrete na ekranu sa tri prsta.

Informacije o ceni i dostupnosti uređaja nisu objavljene.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Predstavljen LG G2

  1. Pingback: Predstavljen LG G2 - Web-novine.com | Web-novine.com

  2. Uređaj je bolji nego Samsungov Galaxy S4, a verovatno će biti i jeftiniji, jer Samsung dobija na ceni samo zbog imena brenda… 🙂

    • galaxy S4 je keva, a da li je bolji ili ne, mozes da znas samo ako si koristio oba telefona neko vreme, a nisi.