Prosize kapsule

Australijanka islam smatra državom (VIDEO)

australijaKandidatkinja australijske anti-imigraciono orijentisane stranke Jedna nacija, Stefani Banister odustala je od izborne trke posle gafa sa izjavom da je islam – država.

Banisterova, stara 27 godina, je u kampanji za izbore početkom septembra u državi Kvinslend, učestvovala svega 48 časova – dok za TV mrežu Seven nije ovih dana dala intervju u kojem je izjavila da se “ne protivi islamu kao zemlji, ali da njegovi zakoni ne bi trebalo da budu dobrodošli u Australiji”, kao i da svega dva odsto Australijanaca sledi “haram”, misleći na Kuran, izveštava AFP.

Banisterova je u pomenutom intervjuu podržala jevrejsku košer hranu, zato što “Jevreji nisu pod haramom, veći imaju spostvenu religiju koja sledi Isusa Hrista”.

Ona je kritikovala način na koji je Kanal 7 uradio intervju sa njom i izvinila se svojim prijateljima i porodici.

“Kako su uradili intervju, ispala sam budala”, rekla je Banisterova u kratkoj izjavi.

 

Banisterova koja je optužena za navodnu ulogu u anti-muslimanskoj kampanji priznala je da ne zna imena ostalih kandidata na izborima.

Džim Sevidž, lider stranke Jedna nacija, tvrdi da Banistarova nije odustala od izbora zbog navedenih izjava, koje su postale hit na Internetu, već zbog pretnji upućenih njoj i njenoj porodici i zbog velikog pritiska kojem je izložena. On je rekao da Banisterova ima “punu podršku” i dodao da je nejasno da li će stranka predložiti zamenu za kandidata na izborima 7. septembra.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

5 komentara na “Australijanka islam smatra državom (VIDEO)

  1. Pingback: Australijanka islam smatra državom (VIDEO) - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar