Prosize kapsule

Španci zaboravili da u soliteru od 47 spratova naprave lift

intempoTornjevi In Tempo u španskom gradu Benidorm zamišljeni su kao građevina budućnosti i simbol izaska Španije iz recesije. Ipak, građevinari su se toliko zaneli idejom da sagrade najvišu stambenu zgradu u Evropi da su zaboravili lift.

Samo nekoliko meseci od najavljenog svečanog završetka radova, neboder koji ima 47 spratova nema lift.

Objekat je isprva bio zamišljen za 20 spratova, ali ambiciozni građevinari su odlučili da udvostruče njihov broj. Zaneseni tom idejom zaboravili su da naprave lift za nadograđenih 27 spratova.

Španski El Pais piše da je grešku sada nemoguće ispraviti jer za lift u zgradi koja ima 269 stanova nema mesta. Sam projekat je od početka bio označen kao loša investicija, a tome u prilog govori podatak da je zgrada trebalo da bude otvorena još pre četiri godine.

intempo 02Pre nekoliko sedmica, tim arhitekata se povukao, a radnici nisu mesecima dobijali platu. Osim toga, uslovi za rad su bili veoma loši, a u julu 2011. se srušio servisni lift i 13 ljudi je povređeno.

Finansiranje je nedavno preuzela banka Sareb, koja je na vrlo lošem glasu. Novi rok za završetak radova je decembar ove godine, a prodato je samo 35 odsto stanova. Ostatak će biti ponuđen po manjoj ceni.

M@N! REPORTAŽU O BENIDORMU PROČITAJTE NA LINKU ISPOD:

BANNER Benidorm

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Španci zaboravili da u soliteru od 47 spratova naprave lift

  1. Pingback: Španci zaboravili da u soliteru od 47 spratova naprave lift - Web-novine.com | Web-novine.com