Prosize kapsule

Pet muških manira koje devojke vole

GentlemanIako smo često svedoci da ne postoji pravilo u međuljudskim odnosima, a naročito ako se radi o muško – ženskim, ipak postoje neke stvari i postupci koji nikad „ne izlaze iz mode“, dobro dođu i ostavljaju dobar utisak.

Istina je da devojke (isto kao i momci) u velikom broju slučajeva „padaju“ na neke neobjašnjive i potpuno sulude stvari koje se ne mogu predvideti, ali onda je makar dobra ideja da u svakom slučaju ostane dobar utisak, jer se nikad ne zna… Taj dobar utisak može biti i odlična preporuka za neku sledeću priču ili „drugaricinu drugaricu“, ali uostalom, kad se na početku formira dobro mišljenje o jednoj osobi, tada je svaki propust ili kiks mnogo lakše prihvaćen.

Dakle, postoji nepisano pravilo da svaka devojka od bilo kog muškarca očekuje pažnju – to je davno poznata priča. Što ima više pažnje, to je devojka srećnija i zadovoljnija, a to je upravo raspoloženje koje muškarci očekuju od devojaka. Da bi se došlo do ove kombinacije, muškarac bi trebalo da obrati pažnju na pet sitnica koje devojke dugo pamte i poštuju.

Važni datumi

Bez obzira koliko pojedine devojke govorile kako im datumi ništa ne znače, kako ne vole svoje rođendane i kako je 31. decembar dan kao i svaki drugi, veruj da su sve to samo izgovorene gluposti i da je svakom biću na ovoj planeti drago, kad mu se nešto čestita. Naročito je devojkama to bitno. Prema tome, ukoliko imaš lošu memoriju, slobodno zapiši kad joj je rođendan, zapiši i da je nazoveš za sve one bezvezne praznike, pa ako ti kaže da nju to ne zanima, ti reci da je to fora i da si je zapravo nazvao da je čuješ. Telefonski pozivi su čudo, a u stvari su najbolji oni iznenadni posle kojih neko vreme ne skidamo osmeh sa lica.dzentlmen

Komplimenti

Nikad u životu nećeš pogrešiti ako devojci daješ komplimente. Ukoliko nisi od onih koji primećuje nove frizure ili gubitak kilograma, dovoljno je da joj kažeš da super izgleda, da joj je lepa kosa, oči ili šta god primetiš. Devojke vole komplimente, kako god se ponašale kad ih dobiju, nasamo ili u društvu… Jer to je znak da su primećene i privlačne. U suprotnom, odnosno skretanjem pažnje na neke njene nedostatke, postižete i suprotan efekat.komplimenti

Vrata!

Možda će mnogima ovo delovati kao beznačajna sitnica, ali verujte da nije tako. Kada momak devojci otvori vrata, bilo da se radi o ulaznim/izlaznim vratima ili vratima od kola, to je znak lepog vaspitanja momka i njegovog poštovanja devojke. Verujte da devojkama to puno znači a vama ne bi trebalo da predstavlja dodatni napor, nego upravo ono što i jeste – sitnica.Style: "Mad Men" January Jones (Betty Draper) and Don Draper (Jon Hamm)

Iznenađenja

Naravno reč je o prijatnim iznenađenjima. Različiti ljudi različito reaguju na iznenađenja, ali kada je reč o prijatnom iznenađenju umerenog intenziteta, sasvim sigurno nećete pogrešiti. To nikako ne moraju da budu velike i pompezne stvari; dovoljne su karte za film koji je rekla da želi da pogleda, buket cveća kad ne postoji zvaničan povod,  neplanirani odlazak van grada i slično. Međutim, ukoliko planirate veliko iznenađenje, poželjno je da zaista dobro poznajete jedno drugo da biste bili sigurni da ona to iznenađenje neće odbiti.iznenadjenje

Lepa reč

Ovde nije reč o komplimentima,  zapravo treba se setiti da se „loš glas daleko čuje“ i isto tako da „lepa reč i gvozdena vrata otvara“. Hoću da kažem, ukoliko lepo pričate o drugim ljudima, i u nekom momentu to stigne upravo do tih ljudi, vi postajete neko ko je vredan poštovanja. Nikad nemojte ružno pričati o devojkama, ma kako se osećali u nekim trenucima jer najpre ispadate slabić koji ogovara devojke, a zatim nikad ne znate u kakvoj verziji se dalje širi priča i još gore, koja je to krajnja verzija koja stiže do te devojke. Verujte nam – ako ste užasno iznervirani i nemate šta lepo da kažete, onda je bolje ćutati.par u camcu

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

6 komentara na “Pet muških manira koje devojke vole

 1. Draga Sonja,
  Čitam povremeno tvoje kolumne i jako su korisne i poučne. Što se tiče ove, mogu ti reći da sam svakom djevojkom ispunjavao svaki od ovih kriterijuma (ne zbog nekog razloga već što sam takav) ali svaka je opet u nekom fazonu da će opt da joj se svidi tamo neki “tatin sin”, neki na prvi pogled šmeker a mi koji ih cijenimo na kraju izvisimo! Sve mislim da ovi što se prema djevojkam ponašaju kao da su komadi mesa jedini koji danas imaju neki prolaz kod riba a ja se opet još uvjek lomim da li bi se mogao prema nekoj tako ponašati?!
  Još jednom sve pohvale za pisanje…

  • @scout
   I u lepim manirima treba naći meru, pažnja je lepa ali ne treba preterivati. One koje potrče za tatinim sinovima nisu vredne tvoje pažnje. Svakako da će se naći devojka kojoj se neodoljivo sviđa tvoja kultura i intelekt, veruj mi ima ih i više nego dovoljno iako su uočljivije kvazi ribe, poznatije kao sponzoruše, uvek se pronađe i ona prava. Od manira i posle 5 godinda veze uvek praktikujem pridržavanje vrata, pridržavanje jakne koje će je istaći bitnom u društvu zbog toga što njene drugarice šetaju primate koji samo znaju da dižu tri prsta na svaku pesmu Sinana Sakića. Nemoj nikada početi jelo pre nje u koliko je ručate zajedno. Sipanje pića damama je nešto što ne treba izbegavati dok lično mislim da je trčanje da se dami zapali cigareta izlizano i čobanski. I da napomenem, ovo ne treba primenjivati samo na svojoj devojci, već treba ispoštovati svakog, bilo da je to sestra, majka, drugarica, ili neko koga ste upoznali pre 5 minuta, to će vas izdvojiti iz mora bumbara i primata i od vas nesumnjivo načiniti alfa mužjaka.

 2. Pingback: Pet muških manira koje devojke vole - Web-novine.com | Web-novine.com

 3. Momci hvala na komplimentima za pisanje i iskreno se nadam da ćete nastaviti da budete pažljivi prema devojkama jer prave devojke takve stvari uvek cene. Sa druge strane, ako ne cene onda opet znate na čemu ste 🙂

 4. sve to nema veze. komsija privatnik (zli privatnik) samo sto kurve ne dovodi kuci a napucana zena sedi po spa centrima deca ko zna gde su,.

  a zasto ce biti samo gore? zato sto deca prvo uce seksualno obrazovanje, dobiju ajfonove i vide da je novac najbitnija stavka i sve to pre nego shvate sta je uopste ljubav.

  nece im ljubav ni trebati u ovom svetu koliko vidim