Prosize kapsule

Cuclama za odrasle protiv visokog pritiska

cucleU borbi protiv visokog krvnog pritiska, naučnici predlažu cuclu za odrasle koja pojačava protok krvi ka srcu i mozgu.

Prema pisanju belgijskog sajta 7sur7, naučnici su razvili uređaj sličan dečjoj cucli koji odraslima, posebno starijim osobama, omogućava da izbegnu osećaj vrtoglavice i nesvestice.

Jednom u ustima, cucla pojačava za 50 odsto protok krvi prema mozgu, što sprečava da se noge tresu prilikom naglog ustajanja.

Ortostatska ili posturalna hipotenzija je veoma česta kod osoba starijih od 60 godina i uzrok je 10 odsto slučajeva gubitka svesti koji se ne retko završavaju padom.

Sa starenjem, krvni pritisak se smanjuje, posebno u nivou vrata, pa nije retko da pri naglom dizanju, osoba oseti vrtoglavicu ili malaksalost u nogama. Za ove osobe i najmanji napor predstavlja podvig.

Razmišljajući o ovom problemu, lekari su smislili efikasno i pratktično rešenje – cuclu.

Sisanjem, cucla povećava krvni pritisak prema srcu i mozgu. Time dolazi do punjenja pluća vazduhom, što olakšava protok krvi u pravcu mozga.

Lekari navode da cucla spaja korisno sa prijatnim i da bi ova spravica, nalik dečjoj varalici, mogla da znatno poboljša život starijim osobama.

©Muskimagazin.com

1 komentar on “Cuclama za odrasle protiv visokog pritiska

  1. Pingback: Cuclama za odrasle protiv visokog pritiska - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar