Prosize kapsule

Palestinac hakovao Zakerbergov profil da bi ukazao na propuste Fejsbuka

fejsPalestinski informatičar koji sebe naziva Halil, na najdirektniji način pokazao je Facebook timu da njihova društvena mreža ima propuste, tako što je na profilu osnivača te kompanije Marka Zakerberga objavio svoje komentare.

Propust na koji je Halil ukazivao omogućava korisnicima Facebooka da na profil bilo kog korisnika, bez obzira da li je u listi “prijatelja” ili ne, može da postavlja komentare, prenosi Reddit.

On je navode o propustu objavio na stranici Facebooka otvorenoj za te namene. Minimalna nagrada za prijavu propusta je 500 dolara. Međutim, stručnjaci iz Facebooka nisu prepoznali propust.

“Žao nam je, ali to nije propust”, naveo je Facebookov tim u odgovoru na Halilovu prijavu.

Po prijemu odgovora, Halil tvrdi da nije imao drugog izbora nego da problem iznese direktno na Zakerbergovom zidu.
fejs 02Samo nekoliko minuta nakon što je postavio komentar, Halil je dobio odgovor od Facebookovog inženjera sa zahtevom za detalje o propustu. Njegov profil je blokiran, a stručni tim je krenuo u rešenje problema.

Facebook je saopštio da Halil neće dobiti nagradu za prijavu, jer je svojim postupcima narušio uslove korišćenja internet stranice. Kasnije je društvena stranica ponovo aktivirala Halilov profil i izrazila nadu da će i dalje raditi s njima kako bi pronalazili dodatne propuste.

Izvor: Reddit

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.