Prosize kapsule

Kakve su žene nacista morale da budu?

naci zeneMračna lista pravila za sve buduće žene nacista u Trećem rajhu nedavno je otkrivena, a nekoliko „škola za neveste“ bilo je otvoreno sa ciljem da stvore savršene žene za pristalice Adolfa Hitlera.

Pravila su nalagala da mlade žene moraju da budu naučene „pranju, kuvanju, brizi o deci i održavanju doma“ pre nego što bi mogle da se udaju za muškarce koji su rukovodili koncentracionim logorima i upravljali osvojenim zemljama čeličnom pesnicom.

Žene su takođe učene socijalnom ponašanju poput održavanja konverzacije na koktel zabavama i podizanja dece koja bi obožavala ne Boga ili Isusa već Hitlera.

Ove škole osmislili su Getrud Klink, koja je bila zadužena za ove škole, i Henrih Himler, koji je predvodio SS jedinice.

Himler je bio opsednut superiornošću Arijevske rase nad svim drugim rasama i bila mu je potrebna „jaka porodica koja bi stvorila čistu naciju“.

On je potpisao dokument 1936. godine koji je od svih budućih žena pripadnika SS jedinica zahtevao da učestvuju u ovim specijalnim kursevima.

Ne samo da su one morale da nauče kako da budu „dobre žene“, već su morale i da steknu „posebno znanje u vezi sa rasom i genetikom“. U slučaju da ovo nisu mogle da ostvare, nije im bilo dozvoljeno da stupe u brak.

Pronađeni dokumenti pokazuju i kako je gledano na te žene – iznad svega, one su bile mašine za razmnožavanje i „održavaoci rase“ po jeziku škola.

Klinkova je takođe bila žena sa najvećim činom u istoriji Trećeg rajha i bila je neverovatno privržena svim idejama koje je propagirao Adolf Hitler.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Kakve su žene nacista morale da budu?

  1. I sta ima tu lose?! To se je kod nas u skolama zvalo domacinstvo.
    A i da te edukujem malo po pitanju Drugog Svetskog rata: Nisu svi SS-ovci bili u koncentracionim logorima. Edukuj se malo…

  2. kakva lista, ovo je normalna stvar za svaku zenu.. ja ocekivah neku listu rigoroznih nacela a ono nista posebno sto jedna obicna zena treba da zna i sada.. ajde malo se uozbiljite.. nemojte biti ko blic i tako neke novine koje nemaju ideju da pisu sta – normalno nego nalaze tako neke nebuloze.. nidje veze

Ostavite komentar