Prosize kapsule

NSA može da nadgleda 75 odsto svih komunikacija u Americi

FILE PHOTO  NSA Compiles Massive Database Of Private Phone CallsAmerička Nacionalna agencija za bezbednost (NSA) ima kapacitet da nadzire oko 75 odsto sveukupne američke internet komunikacije, preneo je “Vol strit džornal”.

Pozivajući se na sadasnje i bivše zvaničnike NSA, američki list navodi da je 75 odsto pokrivenosti komunikacije više od onog što su američki zvaničnici otkrili u javnosti, prenela je agencija Rojters.

NSA čuva sadržaj i-mejlova između američkih građana i filtrira domaće telefonske pozive koji se odvijaju putem interneta. Filtriranje NSA, koje se sprovodi sa telefonskim kompanijama, u potrazi je za komunikacijom koja je ili počela ili završila u inostranstvu, ili je potpuno vođena u inostranstvu ali se dogodilo da prođe kroz SAD.

“Vol strit džornal” je istakao da taj program nadziranja ukazuje da NSA može da prati gotovo sve što se dešava na internetu, sve dok je to pokriveno opštim sudskim odobrenjem.

Bivši službenik NSA Edvard Snouden prvi je otkrio detalje tajnog američkog programa nadziranja američke elektronske komunikacije, zbog čega su ga američke vlasti optužile za špijunažu.

NSA navodi da je njen program nadzora legalan.

 ©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “NSA može da nadgleda 75 odsto svih komunikacija u Americi

  1. Pingback: NSA može da nadgleda 75 odsto svih komunikacija u Americi - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar