Prosize kapsule

CG: Zbog medveda noć proveli na drvetu

medvedTuristi Peter Taginzev (45) iz Ukrajije i Julija Poljakova (25) iz Kazahstana, koji su obilazili okolinu Virpazara u Crnoj Gori, proveli su noć na drvetu u strahu od medveda koji se šetao ispod tog stabla.

Taginzev i Poljakova su juče krenuli u obilazak okoline Vripazara i Skadarskog jezera, ali su se izgubili, pa su noć proveli na drvetu, a u Virpazaru se pojavili tek jutros, nepovređeni.

Pošto je njihov nestanak prijavljen sinoć, za njima je sve do ranih jutarnjih sati trajala potraga koja je bila neuspešna.

“Dvoje turista iz Ukrajine Peter Taginzev i Viktorija Jevtušenko (17) i kazahstanska državljanka Julija Poljakova, krenuli su juče oko podneva biciklima u obilazak okoline Virpazara. Nakon nekog vremena Viktorija Jevtušenko se vratila u Virpazar, jer joj je bilo naporno da biciklom savladava teren iznad Virpazara”, ispričali su meštani podgoričkom portal CdM.

Prema njihovim rečima, Jevtušenko im je ispričala da se sa Peterom i Julijom dogovorila da se čekaju u Virpazaru, ali kako se oni nisu pojavili njihov nestanak je prijavljen oko 20 sati.

U međuvremenu, Jevtušenko je pozvala mobilnim telefonom svoje saputnike koji su joj rekli da su tokom vožnje bicikla naišli na medveda, pa su se popeli na drvo.

Oni su objasnili da sede na drvetu, a da medved šeta oko njih.

“Odmah po prijavi nestanka iz Bara su stigla tri policajca koji su u potragu za stranim državljanima krenuli zajedno sa policijskim inspektorom iz Virpazara i dvoje meštana”, ispričali su meštani.

Nakon višečasovne pretrage terena dvoje turista nije pronađeno, pa je dogovoreno da potragu nastave danas, ali su se oni, srećom nepovređeni, pojavili u centru Virpazara.

Poučeni ovim slučajem, nadležni ponovo podsećaju strane i domaće turiste da u turističke obilaske terena po Crnoj Gori nikako ne idu bez vodiča.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.