Prosize kapsule

Britanac spektakularnom idejom nasamario telefonske trgovce

telefonBritanac Li Bomon proslavio se po tome što je počeo da zarađuje na pozivima koji mu stižu od dosadnih telefonskih trgovaca tako što je uveo broj telefona čije se pozivanje specijalno tarifira.

Bomon se poslužio drugačijim trikom nakon što mu se smučilo da ga telefonski prodavci zovu svaki drug dan. Prijavio se i uspeo da uvede u svoj stan 0871 broj, čije se pozivanje naplaćuje.

Broj koji obično iznajmljuju razni telefonski servisi uveo je pored redovne fiksne linije, koju je ostavio samo za prijatelje i porodicu.

“Broj na plaćanje” je ubrzo počeo da ostavlja uz svoje podatke u bankama, prodavnicama, raznim anketama i upitnicima, a kako “telefonski trgovci” na taj način dolaze do “žrtava” ubrzo se našao na njihovim listama.

Sada mu svaki poziv neopreznih trgovačkih kompanija donosi 10 penija po minutu. Dosad je zaradio oko 400 funti, a broj mesečnih poziva je smanjio sa 30 na tek desetak.

Inače, jedno istraživanje u Velikoj Britaniji je pokazalao da korisnici koji stave svoje brojeve na liste onih koji ne žele komercijalne pozive na kraju mnogo češće budu meta telefonskih trgovaca.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar