Prosize kapsule

Baškar Rao, najluđi primer birokratije ikada

bhaskarIndijski službenik Baškar Raa obavlja dve dužnosti u državnom sektoru i verovatno predstavlja najbolji primer birokratske apsurdnosti koji je moguće pronaći.

Indijska birokratija navodno je najgora u Aziji. Neobična priča Baškara Raa odličan je primer bizarne birokratije, piše Busines insider.

Rao u Indiji obavlja dužnost glavnog inspektora policijske stanice i glavnog inspektora zaduženog za obuku novih policajaca. U sistemu, on se računa kao dve različite osobe i zbog dokumentacije se tako mora i ponašati.

“Glavni inspektor policije Rao mora pisati glavnom inspektoru za trening Rau kad mu nešto treba. Zatim moram da odem u drugu kancelariju i tamo sam sebi odgovorimi na to pismo”, priča svoju neobičnu priču ovaj indijski službenik.

Cela bizarna situacija je posledica toga što nema dovoljno ljudi, pa visoki zvaničnici policije često moraju raditi dva posla.

‘Moram raditi svoj posao, što uključuje i doslednost dopisivanja. Ponekad moram sam sebi poslati vrlo strogo napisano pismo zbog kašnjenja s odgovorima”, kaže glavni inspektor Rao.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.