Prosize kapsule

Francuska: Sajt za zavođenje optužen za promociju silovanja

Seduction-by-kamalGrupa feministkinja zatražila je od francuskih vlasti da istraže vebsajt koji nudi savete za zavođenje, što smatraju ravnim “promovisanju silovanja”.

Zahtev je usledio posle bezuspešnih pokušaja da se francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova primora da zatvori francusku verziju sajta “Seduction by Kamal”, registrovanog u Poljskoj, koji ima i englesku varijantu.

Feministkinje su se pobunile kada su na ovom sajtu videle članak pod nazivom “Kako se dobro kresnuti: tri tajne žestokog seksa.”

Autor članka savetuje čitaoce na sledeći način: “Nemojte da je pitate da li možete da prodrete u nju kao životinja, samo to uradite. Pokažite joj da nema izbora” i dodaje: “Žali se? Neće dugo!”. 

Jael Melul, advokat i članica Udruženja feministkinja i građana, smatra da sajt treba zatvoriti.

“Eksplicitni rečnik zapravo nudi niz opravdanja za silovanje i podsticanje nasilja nad ženama”, rekla je Melul za Frans pres.

Ona je naglasila da nije reč o nekakvom malom blogu, već o sajtu koji dnevno poseti 20.000 ljudi, a njegovu stranicu na Fejsbuku prati njih 17.000.

Feministkinje su poslale sadržaj sajta javnom tužiocu u Parizu, koji za sada nije procenio da li je njime prekršen neki zakon.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.